...

miercuri, 7 aprilie 2010

YouTube trece la HTML5


YouTube a scos la iveala faptul ca a pregatit un nou video player ce este creat special pentru HTML 5, acesta putand fi accesat de pe Youtube Testube.

Intr-un anunt anterior dat de oficialii de la Google, acestea au spus ca una dintre necesitatile urgente este crearea unui player compatibil cu HTML 5. Pentru cei care nu stiu prea multe detalii despre HTML 5, putem spune ca acesta este urmatoarea generatie HTML , un markup language care va avea suport video-audio, drag-and-drop, canvas drawing etc.

Datorita suportului pentru embedurile video in HTML 5, Youtube a creat aceasta versiune a playerului care functioneaza pe acesta. Nu este necesar nici un fel de plugin-uri (cum ar fi Flash Playerul) pentru a rula un videoclip pe noul limbaj markup.Singurele limitari ale videoclipurilor ce se folosesc de HTML 5 este imposibilitatea de a pune anunturi,titluri sau anunte in videoclip. De asemenea functioneaza in acest moment doar cu cateva browsere compatibile cu HTML 5 : Chrome/Safari sau Internet Explorer cu Chrome Frame. :)

Poti arunca o privire aici. Asa cum era de asteptat la interfata mai este de lucru, insa pana cand HTML 5 va deveni un standard este timp ca Youtube sa se perfectioneze.

Puteti citi mai multe detalii pe Youtube.

[@ worldit]

Parteneri

ParadoXs24.blogspot.commuc rozsigur.info-internet mai sigur pentru copiiLink/Banner ExchangeLink/Banner Exchange
Not Romanian? Translate!