...

miercuri, 7 aprilie 2010

Internet Explorer 9


Microsoft lucreaza de ceva timp la a noua versiune a browser-ului Internet Explorer. Si acum a ajuns la o versiune pre beta, pe care a prezentat-o publicului larg. Si nu vorbim despre un alpha, pentru ca oricine poate descarca si incerca noul browser.

IE9 va reprezenta probabil cel mai mare salt in domeniul browser-elor la Microsoft, un raspuns demn la atacul Chrome, Opera si Firefox. Si asta pentru ca va suporta tehnologii ca HTML5, cu video h.264 si audio mp3 sau aac integrate in pagina web. Alta aditie importanta va fi procesarea la nivel de GPU, necesara pentru noile XML si SVG (Scalable Vector Graphics).

Si nu trebuie neglijat nici suportul pentru CSS3. A fost ameliorat net si motorul Java, deja la fel de rapid ca si cel din Firefox (insa mai lent decat corespondetii din Chrome sau Opera). Iar in testul Acid3 sunt obtinute 55 de puncte. Comparativ, actualul IE8 reuseste doar 20 de puncte in acelasi test.

Puteti descarca Internet Explorer 9 de mai jos. Insa mare atentie, pentru ca avem de-a face cu o versiune incipienta, negandita inca pentru utilizare generala. Adica nu are bara de adresa, nu are bookmarks, nu are butoane etc. Dar are nevoie de Windows 7 sau Vista, si de IE8 preinstalat. Pe XP nu va merge instalat.

Descarca: Internet Explorer 9

Parteneri

ParadoXs24.blogspot.commuc rozsigur.info-internet mai sigur pentru copiiLink/Banner ExchangeLink/Banner Exchange
Not Romanian? Translate!