...

vineri, 9 aprilie 2010

Mozilla Firefox va avea accelerare grafica Direct2D

Razboiul dintre Microsoft Internet Explorer si Mozilla Firefox continua. Una dintre miscarile pe care Microsoft le-a anuntat pentru IE 9 este introducerea accelerarii grafice hardware. Demonstratiile au aratat ca IE8 reda hartile Bing la 14 cadre pe secunda, in timp ce IE9 cu accelerare hardware le reda la 60 de cadre pe secunda.

Insa nu doar Microsoft se lauda cu folosirea GPU-urilor pentru navigarea pe Internet. Mozilla s-a grabit sa anunte ca “pregatim optiunea Direct2D si in Firefox” si ca probabil vor iesi primii pe piata cu aceasta solutie, inainte de Microsoft.

Desi nici Microsoft, nici Mozilla nu au oferit o “data de lansare”, unul dintre producatorii Firefox, Bas Schouten, a scris despre lucrul sau in DirectWrite si Direct2D:

“Cu ceva vreme in urma am inceput investigatiile despre utilizarea Direct2D in Firefox (vezi bug-ul 527707). Intre timp am facut progrese semnificative si putem prezenta acum un browser Firefox redat complet prin Direct2D, care utilizeaza intensiv GPU-ul (inclusiv pentru interfata, meniu, bare etc.). “Nu va arat nicio poza, pentru ca nu arata diferit.”

Primele variante (beta) ale noului browser sunt pregatite pentru Windows 7 si pentru Windows Vista Service Pack 2. Includerea Direct2D promite un spor de performanta, in condiitile in care paginile cu mult continut (in special Flash) incarcate in Firefox “mananca” destul de mult procesor, iar performantele sistemului au de suferit, in timp ce placa video ramane in acest moment complet neutilizata.[@ Hit.ro]

Parteneri

ParadoXs24.blogspot.commuc rozsigur.info-internet mai sigur pentru copiiLink/Banner ExchangeLink/Banner Exchange
Not Romanian? Translate!