...

duminică, 15 ianuarie 2012

LibreOffice - noua suită OpenOffice.org

LibreOffice este o suită office pentru Windows, Macintosh și Linux, ce oferă șase aplicații bogate în funcționalități care satisfac toate nevoile dumneavoastră pentru procesarea documentelor și a datelor: Writer, Calc, Impress, Draw, Math şi Base. LibreOffoce este alternativa lui MicrosoftOffice.


Proiectul se bazează pe codul sursă al suitei OpenOffice.org, de la Sun Microsystems, preluată de Oracle, mai precis LibreOffice este succesorul suitei OpenOffice.org Novell Edition, susținute de compania Novell.

Diferența majoră între OpenOffice.org și LibreOffice este modul de dezvoltare a aplicației. În cazul lui OpenOffice.org proiectul este coordonat de corporația Oracle Corporation, și orice modificare în program se poate face numai cu acordul acesteia.

În cazul lui LibreOffice, dezvoltarea este controlată de fundația The Document Foundation (TDF), ai cărei membri provin, în parte, din comunitatea dezvoltatorilor OpenOffice, deci este complet deschisă. După numai câteva luni de dezvoltare, LibreOffice conține multe îmbunătățiri față de OpenOffice.org, printre ele și un suport îmbunătățit pentru alte limbi, ca și limba română.

Puteţi descărca LibreOffice în 3 modalităţi:

Direct Download - 3.3.4 (All Languages) [249 Mb] | RO_Help Pack [8.5 Mb]
Torrent Download - 3.3.4 (All Languages).torrent
Versiune Portabilă - 3.3.4 (All Languages) [134 Mb]

Link-urile de mai sus sunt pentru Windows x86(x32). Pentru alte versiuni Win x64, Linux, Mac OS vizitati pagina de download a celor de la LibreOffice.

Parteneri

ParadoXs24.blogspot.commuc rozsigur.info-internet mai sigur pentru copiiLink/Banner ExchangeLink/Banner Exchange
Not Romanian? Translate!