...

duminică, 22 august 2010

Google testeaza cautarea in timp ce tastezi

Google testeaza un nou feature ce afiseaza rezultatele in timp real, exact in momentul in care tastezi cererea. Cand vei incepe sa tastezi, casuta de cautare este repozitionata in partea de sus a site-ului. Rezultatele sunt schimbate pentru a potrivi ce tastezi, cum face pagina Firefox de cautare, Spotlight pe Mac sau Windows 7 (search programs and files).
Din pacate, aceste rezultate live nu sunt disponibile catre publicul larg. Google testeaza regulat noile facilitati pe sabloane reduse de useri. Unele dintre ele nu vor vedea niciodata lumina publicului larg, dar altele da. Nu trebuie sa uitam ca Google lanseaza noi facilitati pentru publicul larg destul de des, mai ales pentru motorul de cautare. Numai in ultima perioada au lansat Google Apps Search pentru Google GMail, Docs.



Parerea mea este ca aceasta facilitate este putin cam sarita de pe fix. Nu numai ca ne va face un load foarte mare, dar la un moment va fi stresanta pentru ca iti este redistribuita atentia. Totusi, este si un mic avantaj in tot acest tam tam pentru ca ne reduce timpul in care cautam ceva.

Parteneri

ParadoXs24.blogspot.commuc rozsigur.info-internet mai sigur pentru copiiLink/Banner ExchangeLink/Banner Exchange
Not Romanian? Translate!