...

marți, 14 septembrie 2010

Cauti lucruri Gratuite pe net? Poti gasi foarte multi Virusi


Este probabil logic si evident ca atunci cand intri pe site-uri pornografice, ai toate sansele sa “prinzi” un virus. Stiai ca poti pati acelasi lucru cautand muzica sau filme gratuite?
Un studiu McAfee a relevat faptul ca adaugarea cuvantului “free” (gratuit) intr-o cautare Google creste semnificativ sansele de a accesa un site infectat.
Spre exemplu, cautarea unor tonuri de apel gratuite va spori riscul de a te infecta cu 300%.
Cautand “versurile” (lyrics) unui artist vei avea sanse de doua ori mai mari de a te infecta, decat daca ai fi cautat un ton de apel pentru acelasi artist.
Cautand o melodie si folosind termenul “MP3” in cautare va spori riscul de a gasi un site ce gazduieste malware. In ultima perioada, s-a raportat o crestere cu 40% a numarului de site-uri ce furnizau virusi sau incercau sa castige bani in mod necinstit oferind spre vanzare continut piratat, fara nici o garantie din partea artistului sau casei de productie.
(Click pe imagine pentru a se mari!)


Daca doresti sa descarci emisiuni TV, filme sau jocuri sportive, vei avea de asemenea “sansa” de a te lovi de virusi si site-uri infectate.
12% din site-urile ce distribuie continut neautorizat contin virusi si 7% sunt afiliate cu organizatii ale criminalitatii cibernetice.
“Site-urile au un aspect profesionist si incearca sa pacaleasca utilizatorul oferindu-i o perioada de testare a produselor oferite, fie gratuita, fie contra unei sume minime de bani. Odata ce utilizatorul accepta, trebuie de asemenea sa-si dea acceptul ca PC-ul lor sa intre intr-o retea mai vasta de calculatoare, ce sunt implicate intr-o gama larga de infractiuni – spalare de bani, furt de informatii: parole, nume de utilizator. De asemenea, computer-ul tau este “scanat” si informatii precum: versiunile programelor instalate, sisemul de operare, etc sunt trimise unor terte persoane\companii in scop malitios”, afirma raportul.
Pentru a minimiza riscul de a te infecta, cand navighezi pe un site in aparenta sigur, trebuie sa iei in considerare urmatoarele:
  • incearca sa cumperi ceea ce doresti, in loc sa cauti versiunea mai simpla si gratuita (muzica, filme, jocuri, etc)
  • nu include cuvantul “free” in cautari, decat in cazuri limitate
  • foloseste un program\plugin de tipul WOT, care-ti va indica site-urile periculoase in rezultatele cautarilor
  • fii sigur ca antivirusul tau este corect configurat si actualizat
Articol preluat de pe FaraVirusi

Parteneri

ParadoXs24.blogspot.commuc rozsigur.info-internet mai sigur pentru copiiLink/Banner ExchangeLink/Banner Exchange
Not Romanian? Translate!