...

joi, 20 mai 2010

Google Font Directory – libraria online de fonturi

Astazi, Google a lansat Google Font Directory si Google Font API pentru a veni in ajutorul organizarii fonturilor pe internet.

Una din problemele fonturilor pe internet este ca sunt complicate si pot create probleme la implementare. Google, prin noua aplicatie incearca sa incurajeze dezvoltatorii in crearea unor noi typeface-uri distinctive si elegante in designe-urile lor.

Solutia ce vine de la Google intra intr-o “piata” oarecum dominata de Typekit sauFontdeck ce ofera o librarie de fonturi foarte complicata. Typekit are numeroase parteneriate comerciale si ofera preturi mici designerilor ce doresc sa foloseasca fonturile legal.

Avantajul noii aplicatii de la Google este ca libraria ce doresc sa o construiasca va fi alcatuita din fonturi open source. Google Font API poate fi integrat relativ usor in website-uri folosind HTML sau direct Javascript WebFont Loader dezvoltatat in colaborare cu Typekit. Cred ca acest avantaj ii va pulsa pe aceasta nisa in care au intrat deoarece exista suficiente persoane care ar alege un font gratuit si bunicel in locul unuia platit si bun. Voi ce spuneti?

Parteneri

ParadoXs24.blogspot.commuc rozsigur.info-internet mai sigur pentru copiiLink/Banner ExchangeLink/Banner Exchange
Not Romanian? Translate!